De Yoga-smaken

Hatha yoga
Bij Hatha nemen we asana’s aan (houdingen) waarbij we de spieren aanspannen met als als doel sterker en fitter te worden. De les bestaat uit staande (balans), zittende en liggende (stretch) houdingen.

Yin yoga
Yin Yoga is een rustiger vorm van yoga. Bij Yin houden we houdingen langer aan (3 à 5 minuten), waardoor er meer tijd is om grenzen op te zoeken. We gebruiken ons lichaam niet om in een houding te komen, maar we gebruiken de houding om het lichaam beter te voelen. We richten ons bij Yin Yoga op het stretchen van de dieperliggende spieren, het bindweefsel en de pezen. Hierdoor worden gewrichten soepeler en botten sterker.

Yang
Yang Yoga is eigenlijk een overkoepelend begrip voor een actievere en meer dynamische  Yogavorm. In Yang spannen we de spieren aan en ontwikkelen we kracht en uithoudingsvermogen. De les start met Surya Namaskar, de Zonnegroet en gaat over in de verschillende Hatha-poses en eindigt met een ontspanningsoefeningen.

Yoga Nidra
Yoga Nidra betekent letterlijk “slaap van de yogi’s” en een half uur Yoga Nidra staat gelijk aan drie uur gewone slaap. Ideaal om je weer op te laden, als je nog een lange dag voor de boeg hebt. De les begint met lichte stretch-oefeningen en eindigt met een ontspannende geleide meditatie.

Ben je er nog niet uit? Lees dan deze blog!

Before yoga, After yoga